Laura

Pysäköinnin valvojasta vuorovastaavaksi – työn joustavuus on saanut Lauran viihtymään jo vuosia EuroParkilla

Laura aloitti EuroParkilla pysäköinnin valvojana kuusi vuotta sitten asuessaan Tampereella. Kun ajatus Helsinkiin muuttamisesta syntyi kolme vuotta myöhemmin, hän soitti esihenkilölleen kertoakseen suunnitelmistaan. Puhelu kannatti, sillä Laura sai kuulla, että Helsingin tiimissä oli juuri vapautunut paikka, ja Laura pääsisi näin ollen jatkamaan töitä ilman katkoksia, nyt uudessa tiimissä. Uutinen yllätti positiivisesti, joten muutto uuteen kaupunkiin tuntui entistäkin paremmalta ajatukselta. Uudessa kotikaupungissaan Laura hankki seurakseen luppakorvaisen kissan, joka nauttii matkustamisesta. “Kun käymme Tampereella tai muualla reissuilla, niin kissa matkustaa aina omissa kissavaunuissaan. Muutaman kerran tämä on aiheuttanut hilpeitä reaktioita kanssamatkustajissa, kun he ovat huomanneet, että vaunuissa onkin lapsen sijaan kissa”, Laura kertoo.

Parasta EuroParkilla valvojana työskentelyssä on Lauran mielestä ollut työn ja työpaikan joustavuus: “On ollut todella helppoa mukauttaa työvuoroja omien muiden menojen ja tarpeiden mukaan. Esim. koeviikon aikana vuoroista on voinut pitää taukoa ja tehdä sen jälkeen vaikka enemmän vuoroja”, hän kertoo.

Urakehitystä ja uusia tuulia

Neljä kuukautta sitten Lauran ura otti uuden suunnan, kun hänestä tuli EuroParkin valvontatiimin vuorovastaava ja valvojien toinen lähiesihenkilö. Tämä oli suuri askel eteenpäin ja muutos tuntui Laurasta mieleiseltä, sillä uusi toimenkuva tuntuu enemmän omalta alalta. Uusi rooli on tuonut mukanaan enemmän vastuuta, mutta myös mahdollisuuden vaikuttaa tiimin toimintaan ja kehittämiseen. “Vuorovastaavan tehtäviin kuuluu mm. uusien valvojien perehdyttämistä, työvuorosuunnittelua ja heidän tukemistaan ja opastamista erilaisissa tilanteissa”, Laura luettelee.

Laura opiskelee parhaillaan työn ohella, ja hän on ollut erityisen tyytyväinen, että työaikatauluja on voitu sovittaa niin, että ne tukevat hänen opinnoissaan etenemistä. Lauran oma esihenkilö on ollut erittäin joustava ja ymmärtäväinen, kun on tullut tarve tehdä muutoksia työaikoihin opiskelujen tai henkilökohtaisten asioiden takia. Tämä on ollut äärimmäisen arvokasta ja on auttanut Lauraa tasapainottamaan työn ja opiskelun.

“Vaikka oma elämäntilanne on muuttunut muutamaan kertaan, on ollut todella hienoa nähdä, että EuroParkilla on osattu ottaa muutokset vastaan ja monesti olen yllättynyt, että aina onkin löytynyt uusia mielenkiintoisia haasteita itselle, jotka olen mielelläni ottanut vastaan”.