Image

Näin pysäköit EuroParkin Autopay-kohteissa


EuroParkin Autopay-kohteessa pysäköinti on sujuvaa ja asiakasystävällistä, koska et tarvitse pysäköintilippua eikä alueella ole puomeja. Ajoneuvon rekisteritunnistus aloittaa ja lopettaa pysäköintiajan ja -veloituksen, kun ajat sisään pysäköintialueelle ja sieltä ulos. Myös pysäköinnin maksaminen ja sisäänpääsy kohteisiimme onnistuu ajoneuvosi rekisteritunnuksella.

Maksutavat


Autopay-kohteissamme voit valita maksutavan viidestä eri maksuvaihtoehdosta. Pysäköinnin voit maksaa automaattiveloituksena, paikan päällä tai jälkikäteen. Maksuvälineinä maksuautomaateissa, 48 h maksamisessa ja rekisteröitymisen yhteydessä käyvät Visa- ja Mastercard -maksukortit (debit/credit/electron). Käteinen eikä Amex enää käy maksuvälineenä Autopay-kohteissamme.

1. Maksu Autopay Park & Charge -sovelluksella tai osoitteessa www.autopay.io

a. Automaattiveloitus

Automaattiveloituksen voit ottaa käyttöön rekisteröitymällä Autopay-käyttäjäksi Autopay – Park & Charge -sovelluksessa, osoitteessa www.autopay.io/signup tai maksuautomaatilla. Automaattiveloitus toimii kaikissa EuroParkin Autopay-kohteissa ja jatkossa sinun ei tarvitse huolehtia pysäköinnin maksamisesta paikan päällä. Lue lisää »

b. 48 h -maksu

Voit maksaa pysäköinnin maksukortilla ilman lisäkuluja 48 tunnin sisällä siitä, kun olet ajanut ulos kohteesta Autopay – Park & Charge -sovelluksella tai osoitteessa: www.autopay.io. Syötä rekisteritunnus ilman väliviivaa esim. ABC123.

Voit ladata Autopay – Park & Charge -sovelluksen App Storesta tai Google Play -sovelluskaupasta. 

Huomioithan, että maksukortillasi tulee olla sallittuna verkkomaksaminen, jotta kortin käyttö on mahdollista.

Image

2. Maksa pysäköintisi maksuautomaattiin

Pysäköintimaksun voit maksaa paikan päällä automaattiin lähtiessäsi. Syötä maksuautomaattiin ajoneuvosi rekisteritunnus ilman väliviivaa esim. ABC123 ja seuraa näytön ohjeita. Maksun jälkeen sinulla on 15 minuuttia aikaa ajaa ulos.

Image

3. Mobiilimaksu

Autopay-kohteessamme voit maksaa pysäköinnin mobiilimaksulla EasyPark- tai ParkMan-älypuhelinsovelluksilla. Aloita mobiilimaksu, kun olet pysäköinyt ajoneuvosi alueelle. Tarvitset pysäköinnin aloittamiseen ajoneuvosi rekisteritunnuksen. Ajaessasi alueelta ulos sovellus lopettaa automaattisesti pysäköinnin puolestasi.

Tarkistathan, että valitset sovelluksesta oikean alueen. EasyParkin aluekoodi on näkyvillä maksuautomaatilla ja voit tarkistaa sen myös ko. kohteen tiedoista nettisivuiltamme.

Huomioithan myös, että EasyPark ja ParkMan saattavat ottaa oman palvelumaksunsa eli veloitettava hinta pysäköinnistä saattaa poiketa EuroParkin ilmoittamista hinnoista. Tarkistathan sopimuksesi EasyParkin ja ParkManin kanssa. Tutustu www.easypark.fi tai www.parkman.fi.

Image

4. Lasku

Jos et käytä muita maksuvaihtoehtoja, saat meiltä laskun. Silloin pysäköintimaksuun lisätään laskutuslisä 5 €, joten suosittelemme, että käytät jotain muuta vaihtoehtoa.

Laskutusta varten ajoneuvon omistaja-/haltijatiedot tarkistetaan Liikenne- ja viestintä- virasto Traficomilta. Laskuvaihtoehto on käytössä vain niiden ajoneuvojen kohdalla, joiden haltija- ja/tai omistajatiedot ovat saatavilla Traficomin tietokannasta.

Maksamattomat pysäköintimaksut niiden ajoneuvojen kohdalla, joiden haltija- ja/tai omistajatiedot eivät ole saatavilla Traficomilta, siirtyvät perintään ja maksamattomaan pysäköintimaksuun lisätään 5 €:n hallinnollinen kulu.

Ovilukijoiden käyttö


Turvallisuussyistä joissain kohteissa jalankulkujen ovet ovat kiinni 24/7 ja joissain ne ovat auki vain päiväsaikaan. Mikäli jalankulun ovi on kiinni, pääsee halliin sisään käyttämällä ovilukijaa. Ovilukijan vieressä on aina ohjeet siitä, miten ovilukija toimii. Pääsääntönä on, että tarvitset sisäänpääsyyn ajoneuvosi rekisteritunnuksen.