Image

Näin pysäköit EuroParkin Pay & Park -kohteissa


EuroParkin Pay & Park -alueet ovat pysäköintikohteita, joihin on helppoa ajaa sisään. Ne sijaitsevat kaupungeissa keskeisillä paikoilla. Pay & Park -alueillamme voit maksaa pysäköintimaksun joko maksuautomaattiin tai mobiilimaksuna. Pysäköintimaksu tulee maksaa koko pysäköintiajalta heti pysäköinnin alkaessa. Maksuautomaateilla on tiedot alueella käyvistä mobiilimaksuoperaattoreista, ja alueen pysäköintiehdot ovat maksuautomaattien vieressä. Joihinkin kohteisiin on mahdollista ostaa väliaikainen pysäköintilupa etukäteen osoitteesta www.verkkoparkki.fi.

Maksutavat


1. Maksu automaattiin

Pysäköinnin voit maksaa maksuautomaattiin joko kolikoilla tai maksukortilla. Maksuautomaatit löytyvät EuroParkin pysäköintialueilta helposti. Ne on sijoitettu niin, että ne ovat helposti havaittavissa pysäköintialueella.

Maksuautomaatteihimme käyvät yleisimmät maksukortit ja 20 sentin, 50 sentin, yhden ja kahden euron kolikot. Maksettaessa kolikoilla kannattaa maksu tehdä tasarahalla, koska automaateissa ei ole vaihtorahan palautusta.

Automaatin näyttö ohjaa sinua maksutapahtumassa.  Automaatilta löytyvät myös kirjalliset ohjeet, miten maksaa pysäköinti maksukortilla.


Image

2. Mobiilimaksu

Useimmissa kohteessamme voit maksaa pysäköinnin mobiilimaksulla EasyPark, ParkMan tai eParking Suomi -älypuhelinsovelluksilla. Kun olet pysäköinyt autosi alueelle, aloita mobiilimaksu. Sovellukset etsivät pysäköintialueen sijainnin perusteella, mutta EasyParkin sovelluksessa voit etsiä alueen myös aluekoodilla. Lisäksi voit etsiä alueen osoitteen perusteella tai suoraan karttanäkymästä. Valitse oikea alue ja aloita pysäköinti.

Jotta voit käyttää mobiilimaksupalveluita, sinun tulee ensin ladata haluamasi sovellus, rekisteröityä käyttäjäksi ja lisätä maksukorttisi tiedot ja ajoneuvosi rekisteritunnus. Tämän jälkeen sovellus on valmis käyttöön.

Lopeta maksu, kun olet lähdössä alueelta. Tarvittaessa voit myös pidentää pysäköintiaikaa. Tutustu mobiilipalveluihin www.easypark.fi, www.parkman.fi ja www.eparking.fi.

Image

Pysäköintilupa verkosta etukäteen


Voit ostaa tietyille EuroParkin alueille väliaikaisen pysäköintiluvan suoraan verkosta osoitteesta www.verkkoparkki.fi. Verkosta ostettavien väliaikaisten pysäköintilupien kestot vaihtelevat kohdekohtaisesti päivästä maksimissaan 90 päivään. Alueet, joille voit ostaa luvan, näet Verkkoparkin sivulta tai pysäköintikohteen sivulta. Lue lisää »

Pysäköinnin valvonta


EuroParkin Pay & Park -alueilla teemme pysäköinninvalvontaa. Autoilijat, jotka eivät maksa pysäköintimaksua, riskeeraavat saavansa valvontamaksun. Huolehdithan siis, että maksat pysäköintimaksun heti pysäköinnin alkaessa koko pysäköintiajalta. Tietoa pysäköinninvalvonnasta »