Image

UKK - kysymyksiä ja vastauksia Autopaystä


1. Miten ajoneuvot tunnistetaan Autopay-järjestelmässä?

Ajoneuvojen tunnistus perustuu rekisterikilven kuvaamiseen sisään- ja ulosajon yhteydessä. Rekisterikilpi kuvataan edestä ja takaa.

2. Unohdin suorittaa pysäköintimaksun.
Voinko maksaa vielä jälkikäteen ilman laskutuslisää?

Voit maksaa pysäköintimaksun 48 tunnin kuluessa ulosajosta osoitteessa www.autopay.io. 48 h maksua varten ei vaadita kirjautumista/ rekisteröitymistä palveluun vaan maksaminen onnistuu heti autopay.io-etusivulla.

Voit myös rekisteröityä palvelun käyttäjäksi osoitteessa www.autopay.io/signup. Lisäämällä asiakastiliisi ajoneuvosi rekisterinumeron ja maksukortin tiedot, veloitetaan pysäköintitapahtumat jatkossa automaattisesti maksukortiltasi. Samalla näet auki olevat 48 tunnin sisällä tapahtuneet pysäköintitapahtumat, jotka tulee maksaa erikseen palvelussa rekisteröitymisen yhteydessä.

3. Olen rekisteröitynyt autopay.io-käyttäjäksi ja lisännyt maksukortin palveluun. Voinko pysäköidä kaikissa Autopay-kohteissa?

Kyllä voit. Kun olet lisännyt maksukortin tiedot sekä ajoneuvon rekisterinumeron palveluun, voit pysäköidä kaikissa Autopay-kohteissa ja pysäköintimaksu veloitetaan automattisesti maksukortiltasi. Huomiothan, että maksukortilla tulee olla verkkomaksaminen sallittuna, jotta automaattiveloitus voi toimia (kts. lisätietoja kohdasta 5).

4. Taloudessani on useampi ajoneuvo. Voinko liittää tiliini useamman ajoneuvon?

Voit lisätä tiliisi useita ajoneuvoja. Kaikkien tiliin lisättyjen ajoneuvojen pysäköintimaksut menevät asiakastiliin liitetyltä maksukortilta. Kuitit maksutapahtumista ovat saatavilla autopay.io-tililtäsi.

5. Mitkä maksukortit toimivat palvelussa?

Voit käyttää kaikkia yleisimpiä electron- ja maksukortteja. Maksukortilla tulee olla sallittuna verkkomaksaminen, jotta kortin käyttö on mahdollista. Verkkomaksamisen voi useimmiten sallia itse kortin asetuksissa verkkopankissa tai soittamalla omaan pankkiin.

Yhdistelmäkorteissa (debit/credit) voit vaikuttaa korttia lisätessä siihen, menevätkö veloitukset pankki- vai luottopuolelta. Amex- ja Dinersclub -kortit eivät valitettavasti tällä hetkellä toimi.

Maksaessasi maksuautomaatilla pysäköintimaksun credit/debit-kortilla, voit valita maksatko ostoksesi credit- eli luotto-ominaisuudella vai debit- eli pankkikorttiominaisuudella.

Mikäli maksat pysäköintimaksusi verkossa credit-ominaisuudella, käytä kortin etupuolen 16 merkkiä pitkää korttinumeroa ja kortin taustapuolen allekirjoituspaneelin vierestä löytyvää kolminumeroista tarkistelukua.

Käyttäessäsi kortin kääntöpuolelta vasemmasta alakulmasta löytyvää numerosarjaa, maksat verkossa pysäköintisi debit-ominaisuudella. Ensimmäiset 16 numeroa toimivat korttinumerona ja kolme viimeistä toimivat tarkistelukuna.

6. Mitkä ovat maksutavat automaatilla?

Maksuautomaatilla voi maksaa yleisimmillä electron- ja maksukorteilla. Amex- ja Diners -kortit eivät tällä hetkellä toimi. Käteismaksumahdollisuutta ei ole.

7. Saako automaatista kuitin?

Automaatista on mahdollista tulostaa pysäköintikuitti maksutapahtuman päätteeksi. Kuitin voi myös tilata matkapuhelimeen syöttämällä oman puhelinnumeron maksun päätteeksi. Kuittikopion saat tarvittaessa tilattua myös asiakaspalvelustamme info@europark.fi

8. Kauanko on aikaa poistua pysäköintihallista maksun jälkeen?
Entä jos en poistu ajoissa?

Maksun jälkeen on 15 minuuttia aikaa ajaa ulos pysäköintialueelta. Mikäli aika ylittyy, luodaan uusi pysäköintitapahtuma, joka täytyy käydä maksamassa uudelleen esim. maksuautomaatilla tai 48 tunnin sisällä ulosajosta osoitteessa www.autopay.io.

8. Onko Autopay-kohteissa sopimuspysäköintiä?

Sopimuspysäköintiä on osassa kohteista. Sopimuspysäköinnin tiedot ovat nähtävillä kotisivuillamme pysäköintialueen tiedoissa. Sopimustiedustelut sähköpostitse info@europark.fi.