Kauluspaitaan pukeutunut henkilö seisoo Kauppakeskus Sellon edessä.

”Joustava ja sujuva pysäköinti on vetovoimatekijä” – näin rakentuu EuroParkin kumppanuus Kauppakeskus Sellon kanssa

Sellon vuosi on käynnistynyt juhlatunnelmissa, sillä kauppakeskus täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Koronapandemian jälkeen asiakasmäärät ovat kasvaneet tasaisesti, ja myös liiketilojen vuokrausaste on pysynyt korkeana. ”Odotukset ovat korkealla kuluvan vuoden osalta”, sanoo Sellon kiinteistöpäällikkö Olli Paunola.

Sellon kauppakeskuksessa on ollut EuroParkin pysäköinti nyt vuoden ajan. ”Ratkaisu on ollut onnistunut, ja yhteistyö on toiminut alusta saakka hyvin. Olemme saaneet selkeyttä siihen, miten pysäköinti tapahtuu. Myös asiakkaat ovat huomanneet muutoksen sujuvuudessa”, Paunola kertoo.

Sello sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien äärellä Kehä 1:n kupeessa. Lähijunat ja lähitulevaisuudessa myös pikaraitiovaunut pysähtyvät aivan vieressä. Autolla liikkuvalle asiakaskunnalle pysäköinnin helppous on tärkeä vetovoimatekijä. Kauppakeskuksen asiakkaat kaipaavat pysäköinniltä riittävästi tilaa ja asiakaskokemuksen sujuvuutta.

”Yksi tärkeä tekijä on, että kolmen tunnin ilmaista pysäköintiä varten ei tarvitse rekisteröityä mihinkään. Ja vaikka kauppakeskuksessa viihtyisi kauemminkin, niin maksutavat ovat monipuoliset ja joustavat”, toteaa Paunola.

Pysäköintijärjestelmien uudistaminen on tuonut kauppakeskukselle myös tehokkuutta pysäköinnin hallintaan. Puomiton, rekisterinumeron tunnistava pysäköintijärjestelmä on luotettava ja tarkka.

Kauppakeskus Sello on vastuullisuusteemoissa edelläkävijä; hiilineutraalius, energian säästäminen sekä kierrättäminen ovat vahvoja teemoja nyt ja tulevaisuudessa. Vastuullisuus näkyy myös autoiluun ja pysäköintiin liittyvissä ratkaisuissa ja halleista löytyy muun muassa latauspisteet sähköautoille. ”Sähköautoilun merkitys kasvaa koko ajan, ja se tulee korostumaan tulevaisuudessa”, toteaa Paunola.

Leppävaaran alue kasvaa ja kehittyy vauhdilla, ja kauppakeskuksen merkitys kohtaus- ja asiointipaikkana on alueelle suuri. Kauppakeskuksen tulevaisuudennäkymät ovat moninaiset, mutta ydintehtävä säilyy.

”Haluamme, että tänne on helppo tulla ja että ihmiset viihtyvät ja tekevät vastuullisia ostoksia kauppakeskuksessa”, Paunola tiivistää.