Vastuulliset ajotottumukset: Säästä polttoainetta ja luontoa samalla

Ekoajamisen perusteet

Jokainen kuljettaja voi vaikuttaa ympäristöön positiivisesti omilla valinnoillaan. Fiksut ajotavat ovat yksi tapa vähentää polttoaineen kulutusta ja päästöjä. Tämä tarkoittaa polttomoottoriautoissa ajotavan sovittamista siten, että auto kuluttaa mahdollisimman vähän polttoainetta ja tuottaa vähemmän päästöjä. Esimerkiksi tasainen nopeus ja turhien kiihdytysten välttäminen ovat hyviä keinoja säästää polttoainetta.

Myös auton säännöllinen huolto on tärkeää. Tarkista renkaiden ilmanpaineet säännöllisesti, sillä oikea ilmanpaine auttaa vähentämään vierintävastusta ja samalla polttoaineenkulutusta. Lisäksi ylimääräisen tavaran rahtaaminen autossa lisää painoa ja siten myös kulutusta, joten pyri pitämään autosi mahdollisimman kevyenä ja poista esimerkiksi kattotelineet tai suksiboksi katolta, mikäli et tarvitse sitä.

Liikenteessä viisaasti

Kun ajat, suunnittele reittisi etukäteen. Lyhyemmät reitit ja vähemmän ruuhkaa tarkoittavat pienempää polttoaineen kulutusta. Hyödynnä navigaattoria tai sovelluksia, jotka auttavat löytämään sujuvimman reitin määränpäähäsi.

Kun saavut määränpäähäsi, valitse pysäköinti tilavasta pysäköintikohteesta, niin voit olla varma, että saat autosi parkkiin, eikä sinun tarvitse ajaa ruuhkissa etsiessäsi vapaata kadunvarsipaikoitusta. EuroPark tarjoaa kattavat pysäköintiratkaisut, jotka sijaitsevat lähellä monia palveluita ja kulkuyhteyksiä. Näin voit vähentää tarvetta ajaa autolla kaupungin keskustassa, mikä puolestaan vähentää päästöjä ja polttoaineen kulutusta.

Ympäristöystävällinen ajoneuvovalinta

Auton valinta voi olla merkittävä tekijä vastuullisissa ajotottumuksissa. Nykyaikaiset, polttoainetehokkaat autot ja vaihtoehtoiset käyttövoimat, kuten sähkö- ja hybridiautot, ovat ympäristön kannalta parempia vaihtoehtoja. Kun valitset seuraavan autosi, kiinnitä huomiota sen polttoainetaloudellisuuteen ja päästöihin.

Osassa EuroParkin pysäköintihalleja löydät hybridi- ja sähköautoille latauspisteitä. Näin saat autosi lataukseen pysäköintisi yhteydessä ja voit hyödyntää pysäköintiajan samalla auton lataukseen. Katso ajantasaiset kohdetiedot nettisivuiltamme.