Vastuullinen autoilu yritysmaailmassa: Miten yritykset voivat edistää kestävää liikkumista?

Yritysten rooli kestävän liikkumisen edistämisessä

Yritysten vastuullisuus ulottuu myös liikkumisen tapoihin. Kestävä liikkuminen on yhä tärkeämpi osa yritysten ympäristöstrategiaa, ja se näkyy niin työntekijöiden kuin asiakkaidenkin arjessa. Yritykset voivat edistää vastuullista autoilua esimerkiksi tarjoamalla työntekijöilleen verovapaata mahdollisuutta ladata paitsi autoetuautoa myös omaa autoaan työpaikalla sekä julkisissa latauspisteissä. Etu on voimassa vuoden 2025 loppuun asti, eikä sitä tarvitse ilmoittaa verotukseen.

Ympäristötietoisuuden lisääntyessä myös asiakkaat arvostavat yrityksiä, jotka tarjoavat vihreitä vaihtoehtoja. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sähköautojen latauspisteiden tarjoamista yrityksen pysäköinnin yhteydessä. Tällaiset toimet eivät ainoastaan vähennä päästöjä, vaan myös parantavat yrityksen työnantajamielikuvaa ja houkuttelevuutta.

Ympäristöystävälliset ajoneuvot ja yritysten pysäköintipolitiikka

Kestävän liikkumisen edistäminen vaatii konkreettisia toimia. Yritykset voivat esimerkiksi asettaa tavoitteita hiilijalanjälkensä pienentämiseksi ja seurata niiden toteutumista. Ympäristöystävällisten ajoneuvojen suosiminen on yksi tapa vähentää liikenteen päästöjä. Yritykset voivat kannustaa työntekijöitään valitsemaan vähäpäästöisiä autoja tai sähköautoja tarjoamalla niille paremmat pysäköintimahdollisuudet tai alennuksia pysäköintimaksuista. Tämä ei ainoastaan edistä kestävää liikkumista, vaan myös vahvistaa yrityksen vihreää brändiä.

Yritysten pysäköintipolitiikka voi myös ohjata liikkumistottumuksia kestävämpään suuntaan. Osa yrityksistä on hankkinut esimerkiksi yhteiskäyttöisiä polkupyöriä tai sähköpotkulautoja, joilla voi liikkua lyhyitä matkoja eri toimipisteiden välillä.

Yhteistyö ja innovaatiot kestävän liikkumisen edistäjänä

Yritysten välinen yhteistyö on avainasemassa, kun puhutaan kestävän liikkumisen edistämisestä. Yhteistyöllä voidaan esimerkiksi kehittää yhteisiä liikkumisohjelmia tai jakaa parhaita käytäntöjä ja vinkkejä toimivista malleista muille.

Lisätietoja EuroParkin vastuullisuustoimista löydät täältä.