Vastuullinen autoilu kaupungeissa: Ratkaisut ruuhkiin ja vapaan parkkipaikan etsimiseen

Vastuullisen autoilun merkitys kaupunkiympäristössä

Kaupunkialueiden kasvava autotiheys haastaa meidät etsimään kestäviä ratkaisuja liikenteen sujuvuuden ja pysäköinnin osalta. Vastuullinen autoilu tarkoittaa ympäristön huomioon ottamista ja tehokkaiden toimintatapojen omaksumista, jotka vähentävät ruuhkia ja helpottavat pysäköintiä. EuroParkin pysäköintialueet sijaitsevat kaupunkien ytimessä, palveluiden, monien työpaikkojen ja useiden nähtävyyksien ja kulttuuritapahtumien läheisyydessä. Pysäköimällä autosi esimerkiksi tilavaan parkkihalliin, vältät keskustan ruuhkissa seisomista ja vapaan kadunvarsipaikan etsimistä. Näin vähennät myös turhia pakokaasuja, ja asiointisi kaupungilla on sujuvaa.

Pysäköinti kaupungissa – vinkkejä sujuvaan parkkeeraukseen

Ensimmäinen askel sujuvaan kaupunkivierailuun on suunnitella reitti ja pysäköinti etukäteen. Tarkista kohteen lähellä olevat pysäköintimahdollisuudet ja suosi pysäköintilaitoksia, joihin on helppo saapua ja joista on hyvä kävely-yhteys kohteeseesi.

Jos liikut hybridi- tai sähköautolla, tarkista onko pysäköintikohteessa latauspistokkeita, jotta voit asiointisi aikana ladata autosi taas valmiiksi.

Monista pysäköintihalleista voi löytyä maanalaisia kävelyreittejä eri puolille kaupunkia. Hyödynnä näitä ja jätä autosi parkkihalliin samalla kun itse vältät keskustan ruuhkat liikkumalla kätevästi kuivin jaloin maanalla, oli sää ulkona sitten millainen tahansa.

Lisätietoja EuroParkin pysäköintikohteista löydät täältä.