Vastuullinen autoilu arjessa: Pienet teot suurten muutosten puolesta

Ekologinen ajattelutapa liikenteessä

Vastuullinen autoilu alkaa jokaisen kuljettajan omista valinnoista. Ekologinen ajattelutapa liikenteessä ei vaadi suuria uhrauksia, vaan pienilläkin teoilla on merkitystä. Esimerkiksi auton säännöllinen huolto ja rengaspaineiden tarkistus parantavat polttoainetaloutta ja vähentävät päästöjä polttomoottoriautoissa. Lisäksi sujuva ja ennakoiva ajotyyli säästää sekä ympäristöä että polttoainekuluja.

Kun ajomatka on välttämätön, voimme valita reitin, joka minimoi päästöt ja ruuhkat. Samalla se tekee autoilusta mukavampaa ja sujuvampaa. Jokainen pieni teko edistää suurempaa muutosta ympäristön hyväksi, esimerkiksi tyhjäkäyntiä kannattaa välttää ja sammuttaa polttomoottoriauto kokonaan kun pysäköi odottelemaan.

Myös kimppakyyti voi olla joissakin tilanteissa toimiva ratkaisu ja se paitsi vähentää yksityisautoilun aiheuttamaa ympäristökuormaa, niin tekee myös matkanteosta sosiaalisempaa ja auttaa säästämään matkakuluissa.

Sähköautoilu

Sähköautot ja hybridiautot tekevät liikkumisesta vihreämpää. Osassa EuroParkin halleista on saatavilla sähköautojen latauspisteitä, jotka helpottavat matkantekoa, kun auton saa ladattua pysäköinnin aikana. EuroParkin Park & Charge -latauspisteet on varustettu Type 2- latauskaapeleilla, joka tekee lataamisesta entistäkin helpompaa. Rekisteröityneenä asiakkaana voit vain kiinnittää kaapelin autoosi, ja lataus käynnistyy automaattisesti. Kun haluat lopettaa latauksen, irrotat kaapelin vain autostasi.

Lisätietoja Park & Charge -latauspalvelusta saat nettisivuitamme.