Sopimuspysäköintipaikka parantaa työpaikan houkuttelevuutta

Sopimuspysäköintipaikalla on suuri merkitys, kun työntekijät suunnittelevat
lähityöpäivien viettämistä työpaikalla. Tuore kyselytutkimus, johon osallistui yli 3600
vastaajaa paljastaa, että lähes 70 prosenttia työntekijöistä pitää työnantajan tarjoamaa sopimuspysäköintipaikkaa erittäin tärkeänä tai tärkeänä tekijänä siihen, kuinka usein työntekijä viettää lähipäivää työpaikalla.

Sopimuspysäköinnin edut

Sopimuspysäköinti tarjoaa työntekijöille monia etuja – se tekee työmatkasta sujuvamman
ja vähentää stressiä, joka voi liittyä esimerkiksi pysäköintipaikan etsimiseen. Kun työpaikalle
liikkumisesta on tehty vaivatonta ja sujuvaa, tämä voi kannustaa työntekijöitä
saapumaan useammin työpaikalle lähitöihin.

Tutkimustulokset yllättivät

EuroParkin tekemän tutkimuksen mukaan 43% vastasi, että sopimuspysäköinti-
paikalla on erittäin suuri merkitys siihen, kuinka usein työntekijä viettää lähityöpäivää työpaikalla, ja 24% vastaajista piti merkitystä suurena. 10 % vastaajista oli sitä mieltä, että sopimuspysäköintipaikalla on jokseenkin merkitystä siihen, kuinka usein työtekijä tekee lähitöitä työpaikalla.

Tutkimustulosten perusteella voidaan sanoa, että työnantajilla on mahdollisuus houkutella työntekijöitä takaisin lähitöihin tarjoamalla heille maksuton pysäköintipaikka työpaikan läheltä. Työpaikalle saapumisen helpottaminen voi olla osa laajempaa strategiaa, jonka avulla yritykset voivat tukea työntekijöidensä hyvinvointia ja sitoutumista sekä parantaa lähityöpäivien houkuttelevuutta.

Kyselyyn vastasi yli 3600 EuroParkin asiakasrekisteriin kuuluvaa autoilevaa suomalaista ja se toteutettiin lokakuussa 2023.

Haluatko kuulla lisää?

Kun tarvitset autollesi vakituista pysäköintipaikkaa kotisi tai työpaikkasi lähettyviltä, sopimuspysäköintipaikka tarjoaa ratkaisun siihen. Lue lisää sopimuspysäköinnistä.