Näin teet oikeaoppisen taskuparkkeerauksen

Taskuparkkeerauksen perusteet

Kun lähestyt vapaata parkkipaikkaa, tärkeintä on arvioida tilan koko ja se, mahtuuko autosi paikalle. Tarkkaile ympäristöäsi joka suunnasta, jotta voit olla varma, ettei jalankulkijoita tai muita esteitä ole tielläsi.

Laita vilkku päälle ja aja vapaan paikan edessä olevan auton viereen niin, että autojen perät ovat kohdakkain.

Käännä rattia oikealle ja aloita peruutus. Kun takana olevan auton keula näkyy sivupeilissä kokonaan, suorista auto ja jatka peruuttamista, kunnes oma autosi keula on samalla tasolla edellä olevan auton keulan kanssa. Sen jälkeen käännä rattia vasemmalle.

Lopuksi peruuta autoa suoraan taaksepäin, kunnes auto on suorassa. Jos autossasi on peruutustutka, auttaa se etäisyyden arvioimisessa, muutoin arvioi etäisyys peileistä, tai avaamalla kuskin ovi ja tarkistamalla tilanne sieltä. Jos tarpeen, aja autoa vielä hieman eteenpäin ja suorista auto. Jos huomaat, että olet liian lähellä edessä tai takana olevaa autoa tai muuta estettä, pysähdy ja korjaa auton asentoa. Älä epäröi tehdä useampia yrityksiä, jos ensimmäinen suoritus ei ole täydellinen.

Tämä perusmenetelmä toimii useimmissa tavallisissa henkilöautoissa. Sitä kannattaa kuitenkin harjoitella rauhallisissa paikoissa muutaman kerran.

Poistuminen parkkiruudusta

Poistuessasi parkkiruudusta, ole erityisen varovainen ja tarkkaile muita liikkujia. Käynnistä auto ja tarkista peilit sekä ympäristösi. Peruuta ensin hieman, jos tarvitset lisää tilaa kääntyäksesi pois ruudusta. Kun tie on selvä, aja rauhallisesti pois parkkipaikalta. Muista aina noudattaa liikennesääntöjä ja olla tarkkana muiden tielläliikkujien kanssa.