Näin putsaat lumisen auton oikein

Lumen poisto auton päältä turvallisesti

Talven tullen autoilijat kohtaavat yhden yleisimmistä haasteista: lumisen auton puhdistamisen. Oikeaoppinen lumen poisto on tärkeää niin auton kuin liikenneturvallisuudenkin kannalta, joten talvisena päivänä lumen puhdistamiseen kannattaa varata tarpeeksi aikaa. Aloita puhdistus harjaamalla lumi auton katolta, jotta se ei putoa ajon aikana näkyvyyttä haitaten. Käytä pehmeää harjaa tai lumilastaa, jotta auton maalipinta ei naarmuunnu. Muista myös puhdistaa lumi ja jää auton valoista, jotta näkyvyys ja näkyminen liikenteessä säilyy.

Kun siirryt auton sivuille ja ikkunoihin, varmista, että kaikki lumet poistetaan huolellisesti. Sivupeilit ja ikkunat ovat erityisen tärkeitä näkyvyyden kannalta, joten niiden puhdistamiseen kannattaa käyttää aikaa. Muista, että jääraappa on paras työkalu ikkunoiden jään poistoon. Älä käytä kuumaa vettä jään sulattamiseen, sillä se voi rikkoa ikkunan. EuroParkin asiantuntijat suosittelevat kärsivällisyyttä ja oikeita työkaluja turvallisen ajokokemuksen varmistamiseksi.

Auton sisätilojen suojaaminen lumelta

Lumisen auton puhdistaminen ei rajoitu pelkästään ulkopuoleen. Myös auton sisätilat on hyvä suojata lumelta ja kosteudelta. Voit käyttää esimerkiksi kumimattoja, jotka estävät lumen ja veden pääsyn auton verhoiluun ja lattiamattoihin. Ravista lumi kengistäsi ennen auton sisälle astumista, jotta vältät ylimääräisen kosteuden ja lumen tuomisen auton sisätiloihin.

Lisäksi kannattaa pyyhkiä tai ravistella lumet vaatteistasi ennen kuin istahdat auton penkille. Tämä pieni toimenpide auttaa pitämään auton sisätilat siistinä ja kuivana. Auton sisätilojen ylläpito on yhtä tärkeää kuin ulkopuolenkin hoito, sillä se edesauttaa miellyttävää ja turvallista matkantekoa kaikissa sääolosuhteissa.

Auton turvallisuuden varmistaminen talvella

Turvallisuus on aina etusijalla, ja se korostuu erityisesti talvisissa olosuhteissa. Me EuroParkilla suosittelemme myös tarkistamaan, että auton renkaat ovat asianmukaiset ja että niissä on riittävästi urasyvyyttä. Tämä varmistaa paremman pidon liukkailla teillä. Lisäksi on tärkeää tarkistaa, että jarrut toimivat moitteettomasti, tärkeintä liukkaalla kelillä ajaessa on kuitenkin muistaa ajonopeuden laskeminen ja riittävien etäisyyksien pito.

Ennen liikkeelle lähtöä, varmista, että näkyvyys on esteetön kaikkiin suuntiin. Pidä huolta, että tuulilasinpyyhkijät ovat kunnossa ja että pesunestettä on riittävästi. Nämä pienet, mutta tärkeät toimenpiteet auttavat varmistamaan, että matkasi sujuu turvallisesti myös talven haastavissa olosuhteissa.

Osassa pysäköintikohteitamme on saatavilla auton pesu- ja huoltopalveluita, ajankohtaisimmat tiedot löydät kunkin kohteen omalta sivulta.