Miten voimme vähentää autoilun ympäristövaikutuksia?

Vastuullinen autoilu ja ympäristö

Autoilun ympäristövaikutusten vähentäminen on tärkeää ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja jokainen autoilija voi omilla valinnoillaan vaikuttaa positiivisesti ympäristöön. Vastuullinen autoilu alkaa yksilön valinnoista, kuten ajotavan muuttamisesta ja ympäristöystävällisemmän ajoneuvon valitsemisesta. Polttomoottoriautoissa ajotavalla on myös oma vaikutuksensa, esimerkiksi kiihdyttäessä maltillisesti ja välttäessä turhaa jarruttamista, voi polttoaineen kulutusta ja päästöjä vähentää.

Ympäristötietoisuus ei pääty pelkästään ajotapaan, vaan se ulottuu myös auton ylläpitoon. Säännöllinen huolto ja renkaiden oikea ilmanpaine voivat parantaa polttoainetaloudellisuutta ja pidentää auton käyttöikää.

Yhteiskäyttöautot ja älykäs pysäköinti

Yksi tehokas tapa vähentää autoilun ympäristövaikutuksia on yhteiskäyttöautojen ja kimppakyytien suosiminen.

EuroParkin pysäköintikohteet ovat usein kaupunkien merkittävimpien kohteiden lähellä, mikä helpottaa kohteisiin saapumista. Kun pysäköinti on sujuvaa ja nopeaa, vähenee myös turha ajaminen etsiessä pysäköintipaikkaa.

Pysäköintikohteissamme asiakkaat voivat maksaa pysäköintinsä automaattisesti ilman erillistä lipuketta tai pysäköintiautomaatin käyttöä. Tämä paitsi helpottaa pysäköimistä, myös vähentää paperisten pysäköintilipukkeiden turhaa tulostamista.

Sähköautojen yleistyminen

Sähköautojen yleistyminen on yksi merkittävimmistä keinoista vähentää autoilun ympäristövaikutuksia. Sähköautojen päästöt ovat huomattavasti pienemmät kuin perinteisten polttomoottoriautojen, ja niiden käyttö edistää puhtaampaa ja hiljaisempaa kaupunkiympäristöä. EuroPark tukee sähköautoilun kasvua ja osassa kohteitamme löytyy hybridi- ja sähköautoille latauspisteitä.

Sähköautojen latausinfrastruktuurin kehittäminen on avainasemassa, jotta yhä useampi kuljettaja voi siirtyä käyttämään ympäristöystävällisempiä ajoneuvoja. Me EuroParkilla olemme sitoutuneet tarjoamaan asiakkaillemme nykyaikaisia ja helppokäyttöisiä latausasemia, jotka tukevat kestävää liikkumista.