Liikenteen ekologinen jalanjälki: Kuinka voimme tehdä autoilusta kestävämpää?

Vastuullinen autoilu ja ympäristö

Jokainen meistä voi omilla valinnoillaan vaikuttaa liikenteen ekologiseen jalanjälkeen. Voimme tukea kestävää autoilua esimerkiksi seuraavista valinnoilla: suosimalla vähäpäästöisiä ajoneuvoja, hyödyntämällä yhteiskäyttöautoja ja valitsemalla ympäristöystävällisiä polttoaineita, jotta voimme yhdessä vähentää liikenteen kuormitusta luonnolle. Lisäksi polttomoottoriautoissa ajotavan muuttaminen taloudellisemmaksi ja suunnitelmallisemmaksi auttaa pienentämään päästöjä ja polttoaineen kulutusta.

Tilavat pysäköintialueita

EuroParkilta löydät monia tilavia pysäköintihalleja ja ulkopysäköintialueita, joten voit pysäköimällä tilaviin pysäköintialueille, voit vähentää tarpeetonta ajoa etsiessä vapaata pysäköintipaikkaa, mikä puolestaan vähentää päästöjä ja säästää aikaa.

Suunnittele reittisi etukäteen ja pysäköi autosi lähelle määränpäätäsi – kannattaa myös pohtia voisitko siirtyä pienet etäisyydet myös kävellen, niin ettei autoa tarvitse siirtää parkkipaikasta toiseen.

Liikkumisen tulevaisuus

Tulevaisuuden liikkuminen vaatii meiltä kaikilta uudenlaista ajattelua ja toimintatapoja. Kestävän kehityksen mukainen liikenne tarkoittaa yhteiskäyttöautoja, kimppakyytejä, liikkumisen hybridikäyttöä, esimerkiksi autoja ja julkisia kulkuvälineitä yhdistäen.

Osassa pysäköintihallejamme on tarjolla sähköautoille ja hybrideille latauspisteitä, joten voit ladata autosi samalla kun käyt asioilla. Lue jokaisen kohteen tarkemmat tiedot nettisivuiltamme.