Esilämmitä auto kylmällä ilmalla välttääksesi turhaa energiankulutusta

Miksi esilämmitys on tärkeää?

Kun lämpömittari näyttää pakkaslukemia, auton esilämmitys nousee tärkeäksi teemaksi erityisesti polttomoottoreilla varustetuissa autoissa. Esilämmittämällä autosi ennen käynnistystä voit säästää merkittävästi energiaa ja vähentää moottorin kulumista. Kylmässä käynnistetty moottori kuluttaa enemmän polttoainetta ja voi kärsiä lisääntyneestä kulumisesta, mikä pitkällä tähtäimellä johtaa suurempiin huoltokustannuksiin ja lyhentää auton käyttöikää.

Esilämmityksen hyödyt eivät rajoitu pelkästään taloudellisiin säästöihin. Se lisää myös ajomukavuutta, sillä lämmin auto tarjoaa miellyttävämmän ympäristön matkustaa kylmällä säällä. Lisäksi esilämmitys vähentää pakokaasupäästöjä, mikä on parempi vaihtoehto ympäristölle.

Esilämmityksen vaikutus auton suorituskykyyn ja ympäristöön

Esilämmittämällä autosi ennen liikkeelle lähtöä varmistat, että moottori toimii optimaalisesti heti alusta alkaen. Kylmä moottori ei tuota täyttä tehoa, ja se voi vaikuttaa auton suorituskykyyn. Esilämmitys auttaa moottoriöljyä pysymään juoksevana, mikä takaa paremman voitelun ja suojaa moottorin osia.

Esilämmityksen ansiosta voit myös välttää esimerkiksi ikkunoiden jäätymisen, mikä nopeuttaa lähtövalmisteluja ja tekee ajokokemuksesta turvallisemman ja miellyttävämmän.

Ympäristötietoisuus on nykypäivänä tärkeä osa autoilua. Esilämmittämällä autosi voit vähentää haitallisia päästöjä, sillä kylmä moottori tuottaa enemmän saasteita. Esilämmityksen käyttö on siis yksinkertainen tapa osallistua pienillä teoilla ympäristön suojeluun.

EuroParkin lämpimissä halleissa auto pysyy lämpimänä kylmälläkin pakkasilmalla, eikä autoa tarvitse tällöin esilämmittää erikseen. Tämä tekee osaltaan autolla ajamisesta kovillakin pakkasilla miellyttävää ja turvallista.