5 vinkkiä kestävään autoiluun

Vastuullinen liikkuminen kaupungissa

Kestävä autoilu alkaa jokapäiväisistä valinnoista ja pienillä teoilla on suuri merkitys ympäristölle. Valitsemalla pysäköintipaikan pysäköintikohteesta, jossa on varmasti tilaa, voit vähentää turhaa ajoa metsästäessäsi vapaata kadunvarsipaikkaa ja vähentää siten turhia päästöjä. Suosi pysäköintialueita, jotka sijaitsevat lähellä määränpäätäsi ja joilta on hyvät kulkuyhteydet eteenpäin.

Kun pysäköit autosi tai odotat paikallasi, muista sammuttaa moottori – tämä vähentää tarpeetonta polttoaineen kulutusta ja ilmansaasteita. EuroParkin pysäköintialueet tarjoavat turvallisen ja helpon tavan pysäköidä auto kaupungin sykkeessä.

Autoilun ekoteot

Renkaiden oikea ilmanpaine on yksinkertainen, mutta tehokas tapa vähentää polttoaineenkulutusta. Tarkista renkaiden ilmanpaine säännöllisesti ja pidä ne suositusten mukaisina. Tämä ei ainoastaan säästä polttoainetta, vaan myös parantaa ajoturvallisuutta ja pidentää renkaiden käyttöikää.

Auton säännöllinen huolto ja moottorin kunnon ylläpito ovat myös avainasemassa kestävässä autoilussa. Polttomoottoriautoissa puhdas ilmansuodatin ja hyvin toimiva moottori vähentävät päästöjä ja parantavat polttoainetaloutta. Huolehdi siis, että autosi huolto-ohjelma on ajan tasalla.

Sähköautot

Me EuroParkilla tuemme kestävää liikkumista ja haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuksia ympäristöystävällisempään autoiluun. Osassa pysäköintikohteissamme on saatavilla sähköautojen latauspisteitä, joten voit ladata autosi samalla kun itse käyt asioilla. Pysäköintialueemme sijaitsevat strategisesti kaupunkien keskeisissä paikoissa, ja näin helpottavat ja sujuvoittavat liikkumista.

Älykäs reittisuunnittelu

Ennen kuin lähdet liikenteeseen, suunnittele reittisi huolellisesti. Älykäs reittisuunnittelu voi vähentää ajettuja kilometrejä ja siten myös päästöjä. Käytä hyväksesi reittisuunnittelusovelluksia, jotka huomioivat liikennetilanteen ja neuvovat sinut nopeimman tai vähiten ruuhkaisen reitin kautta perille.

Monet EuroParkin pysäköintialueet sijaitsevat lähellä julkisen liikenteen solmukohtia, mikä tekee yhdistelmämatkustamisesta vaivatonta. Lyhyet matkat onnistuvat myös helposti kävellen, ilman että autoa tarvitsee siirtää uuteen paikkaan.

Ekologiset ajotavat

Ekologinen ajotapa on yksi tärkeimmistä keinoista vähentää autoilun ympäristövaikutuksia. Polttomoottoriautoissa vältä turhia kiihdytyksiä ja jarrutuksia, sillä ne kuluttavat enemmän polttoainetta. Pidä tasainen nopeus ja käytä moottorijarrutusta aina kun mahdollista. Näin voit säästää sekä polttoainetta että rahaa.

Myös auton kuorma vaikuttaa polttoaineenkulutukseen. Vältä turhan tavaran kuljettamista autossa ja poista katolta ylimääräiset telineet, kun et tarvitse niitä. Keveämpi auto kuluttaa vähemmän polttoainetta ja päästää vähemmän hiilidioksidia ilmakehään.