Image

AUTOPAY - viisi eri tapaa maksaa pysäköinti


Pysäköinnin maksaminen onnistuu ajoneuvon rekisterinumerolla. Maksuvälineinä maksuautomaateissa, 48 h maksamisessa ja rekisteröitymisen yhteydessä käyvät Visa- ja Mastercard -maksukortit (debit/credit/electron). Käteinen ei enää käy maksuvälineenä Autopay-kohteissamme. Pysäköinnin voit maksaa automaattiveloituksena, paikan päällä tai
jälkikäteen – valinta on sinun.

1. Automaattiveloitus maksukortilta

Automaattiveloituksen voit ottaa käyttöön rekisteröitymällä Autopay-käyttäjäksi. Rekisteröitymisen yhteydessä lisäät Autopay-tiliisi ajoneuvon rekisterinumeron
ja maksukorttitiedot. Automaattiveloitus toimii kaikissa EuroParkin Autopay-kohteissa ja jatkossa sinun ei tarvitse huolehtia pysäköinnin maksamisesta paikan päällä.

Voit rekisteröityä käyttäjäksi

Kuitit saat Autopay-profiilistasi: www.autopay.io. Autopay-palvelu toimii nettiselaimella.

Lue lisää automaattiveloituksesta »

Image

2. Maksa pysäköintisi maksuautomaattiin

Pysäköintimaksun voit maksaa paikan päällä automaattiin lähtiessäsi.
Syötä maksuautomaattiin ajoneuvosi rekisterinumero (muodossa ABC123)
ja seuraa näytön ohjeita. Maksun jälkeen sinulla on 15 minuuttia aikaa ajaa ulos.

Maksun yhteydessä voit myös rekisteröityä Autopay-käyttäjäksi.

Image

3. Mobiilimaksu

Autopay-kohteessamme voit maksaa pysäköinnin mobiilimaksulla EasyPark- tai ParkMan-älypuhelinsovelluksilla. Aloita mobiilimaksu, kun olet pysäköinyt ajoneuvosi alueelle.  Ajaessasi alueelta ulos sovellus lopettaa automaattisesti pysäköinnin puolestasi. 

Tarkistathan, että valitset sovelluksesta oikean alueen. EasyParkin aluekoodi on näkyvillä maksuautomaatilla ja voit tarkistaa sen myös ko. kohteen tiedoista nettisivuiltamme.

Huomioithan myös, että EasyPark ja ParkMan saattavat ottaa oman palvelumaksunsa eli veloitettava hinta pysäköinnistä saattaa poiketa EuroParkin ilmoittamista hinnoista. Tarkistathan sopimuksesi EasyParkin ja ParkManin kanssa.

Tutustu www.easypark.fi tai www.parkman.fi.

Image

4. Maksa jälkikäteen 48 tunnin sisällä ulosajosta

Voit maksaa pysäköinnin maksukortilla ilman lisäkuluja 48 tunnin sisällä siitä, kun olet ajanut ulos kohteesta netissä osoitteessa: www.autopay.io.

Huomioithan, että maksukortillasi tulee olla sallittuna verkkomaksaminen, jotta kortin käyttö on mahdollista.

Image

5. Lasku

Jos et käytä muita maksuvaihtoehtoja, saat meiltä laskun. Silloin pysäköintimaksuun lisätään laskutuslisä 5 €, joten suosittelemme, että käytät jotain muuta vaihtoehtoa.

Laskutusta varten ajoneuvon omistaja-/haltijatiedot tarkistetaan Liikenne- ja viestintä- virasto Traficomilta. Laskuvaihtoehto on käytössä vain niiden ajoneuvojen kohdalla, joiden haltija- ja/tai omistajatiedot ovat saatavilla Traficomin tietokannasta.

Maksamattomat pysäköintimaksut niiden ajoneuvojen kohdalla, joiden haltija- ja/tai omistajatiedot eivät ole saatavilla Traficomilta, siirtyvät perintään ja maksamattomaan pysäköintimaksuun lisätään 5 €:n hallinnollinen kulu.

Image