Lasten kanssa pääsiäisenä Helsingissä

Helsinki tarjoilee lapsiperheille paljon puuhaa myös pääsiäisenä. Kokosimme alle muutamia vinkkejä:

Helsingin jäähallin läheisyydestä löydät sekä Talvipuutarhan että Lasten Liikennekaupungin, jolloin auton voi jättää vierailujen ajaksi kätevästi P-Helsingin jäähallin pysäköintialueelle.

Talvipuutarha on avoinna pääsiäisviikolla maanantaista torstaihin klo 10-16 sekä pitkäperjantaista 2. pääsiäispäivään asti klo 10-16. Talvipuutarhassa pääset pääsiäisenä ihastelemaan esimerkiksi pieniä noitia, pääsiäisliljoja ja tulppaaneja.

Lasten Liikennekaupungin toiminta-aikojen (arkisin klo 8-16) ulkopuolella ulkoaluetta voi käyttää omatoimiseen liikenteessä liikkumisen harjoitteluun. Alueen portit ovat auki, liikennevalot ovat toiminnassa päivisin ja alueella voi liikkua omilla liikennevälineillä, esimerkiksi potkulaudalla tai polkupyörällä.

Kaisaniemessä sijaitseva kasvitieteellinen puutarha tarjoilee pääsiäisenä draamaopastusta 5-12 -vuotiaille lapsille. Pääsiäisnoita Kaisan kasvikekkerit järjestetään to–su 28.–31.3.2024 klo 12, 13 ja 14. Auton voi jättää vierailun ajaksi esimerkiksi P-Kluuvin pysäköintihalliin.

Helsingin keskustakirjasto Oodin ovet ovat auki pääisäislauantaina klo 10–20. Oodin 3. kerroksessa sijaitsee lastenalue, jossa voi oleskella rennosti tarinoita kuunnellen ja viereisen tapahtumatilan vuorovaikutteinen satuseinä ilahduttaa kaikenikäisiä vierailijoita. Oodin ulkopuolella sijaitsevassa Makasiinipuistossa pääsee purkamaan energiaa ulkoleikkipaikalla. Oodi sijaitsee aivan P-Elielin vieressä, joten auton voi jättää vierailun ajaksi P-Elieliin.