Image

Pysäköinnin maksaminen puomikohteissa


Puomikohteissa maksaminen onnistuu yleisimmillä maksukorteilla maksuautomaateilla ja ulosajopuomeilla. Maksuautomaateilla voit myös maksaa pysäköinnin käteisellä, mutta suosittelemme maksukortin käyttöä. Maksaminen puomikohteissa onnistuu myös EuroParkin avainkortilla sekä EasyParkin kortilla. Puomittomien Autopay-kohteiden maksutapoihin voit tutustua tästä »

Maksu automaattiin ja ulosajopuomilla

Puomillisissa kohteissa pysäköinti maksetaan maksuautomaattiin maksukortilla (debit/credit/electron) tai käteisellä. Maksuautomaatti hyväksyy kaikki kolikot ja 5, 10 ja 20 euron setelit (ei Autopay-kohteissa). Ulosajopuomilla maksuvälineenä käy ainoastaan maksukortti.

Otitko pysäköintilipun sisäänajopuomilta?
Syötä aina ensin pysäköintilippu maksuautomaatin tai ulosajopuomin Lippu-aukkoon. Sen jälkeen seuraa näytön ohjeita.

Käytitkö maksukorttia sisäänajopuomilla?
Syötä sama maksukortti, jolla tulit sisään, ulosajon puomilaitteen maksupäätteeseen tai näytä sitä maksupäätteeseen (lähimaksut maksimi 50 €). Seuraa maksupäätteen ohjeita.

Vaivaton lähimaksu

Mikäli mahdollista käytä lähimaksua (summat 50 € ja alle). Lähimaksu toimii maksuautomaateissa ja puomilaitteilla seuraavasti:

1. Syötä pysäköintilippu automaattiin/puomilaitteeseen.
2. Näet maksettavan summan automaatin/puomilaitteen näytöltä.
3. Aktivoi lähimaksu näyttämällä maksukorttia maksupäätteeseen.
4. Näet summan maksupäätteen näytöllä, hyväksy maksu näyttämällä toistamiseen maksukorttia maksupäätteeseen.

Mikäli käytit sisäänpääsyyn puomilla maksukorttia, niin toimi puomilla kohtien 3. ja 4. mukaan. Muistathan käyttää samaa maksukorttia, jota käytit sisäänajopuomilla.

Image

Avainkortti

Voit halutessasi hankkia avainkortin, jolloin maksat pysäköinnit laskulla kerran kuukaudessa. Avainkortilla saat pysäköinnistä 10 % alennuksen kyseisen pysäköintihallin pysäköintitariffista. Laskutamme pysäköinnit toteutuneen pysäköinnin mukaan.

Avainkortilla ei voi maksaa maksuautomaateilla vaan se pitää näyttää tullen mennen puomilaitteeseen. Katso ohjeet tästä »

Avainkortti edellyttää kirjallisen pysäköintisopimuksen tekemistä EuroParkin kanssa. Avainkortit eivät käy puomittomissa Autopay-kohteissamme.

Image

Maksu EasyPark-kortilla

Puomikohteissamme voit maksaa pysäköinnin myös EasyPark-palveluun liitetyllä, EasyParkilta tilattavalla maksukortilla. Käytä korttia puomilla sisään ja ulos ajettaessa seuraavasti:

1. Saapuessasi syötä EasyPark-korttisi sisäänajon puomilaitteen Lippu-aukkoon.
2. Lähtiessäsi syötä ulosajopuomilla EasyPark-kortti uudestaan Lippu-aukkoon.

Huomioithan, että EasyPark-kortti tulee syöttää puomilaitteen Lippu-aukkoon niin, että kortin magneettiraita on kortin oikealla puolella ja alaspäin.

Autopay-kohteissa voit käyttää EasyParkin mobiilimaksua älypuhelimellasi.

Image