Lehdistötiedote 22.5.2018: Sähköautojen latauspisteiden määrä kasvaa nyt nopeasti

Parkkisähkö ja EuroPark laajentavat Helsingin keskustan sähköauton latausmahdollisuuksia 24 uudella latauspisteellä. Laajennukset toteutetaan kaksinkertaistamalla kolmen latausaseman latauskapasiteetti. Laajennus on jo toinen kuluneen vuoden aikana.

Suurin laajennus tehdään P-CityForumissa, jonka latauspisteiden määrän tuplaaminen kahdestatoista 24:ään tekee siitä pääkaupungin suurimman latausaseman. Lisäksi P-Elielissä ja P-Kluuvissa latauspisteiden määrä nousee kuudesta kahteentoista. Kesän aikana toteutettavien laajennusten jälkeen Helsingin keskustan EuroParkeissa on yhteensä 64 Parkkisähkön latauspistettä.

Latausasemien laajennus vastaa lataustarpeen kasvavaan kysyntään. Trafin tilastojen mukaan erityisen voimakkaasti on kasvanut ladattavien hybridien määrä, joiden ensirekisteröinnit ovat yli kolminkertaistuneet tammi-huhtikuussa vuoden takaisesta.

“Näemme kasvun jatkuvan vahvana, erityisesti työsuhdeautoiksi yhä useammassa yrityksessä suositaan sähköautoja. Tämä asettaa uusia vaatimuksia latausvalmiudelle työpaikkakiinteistöissä, asuinkerrostaloissa sekä julkisissa pysäköintihalleissa”, kertoo Parkkisähkön toimitusjohtaja Jiri Räsänen.

“Sähköauto ei ole enää kummajainen, auton lataamisesta pysäköintihallissa on tulossa valtavirtaa. Samalla kun käyttäjämäärät nousevat, korostuu helppokäyttöisyyden ja edullisuuden merkitys”, linjaa EuroParkin toimitusjohtaja Christer Hede.

Lisätietoja:

Parkkisähkö
Jiri Räsänen, toimitusjohtaja
045 601 3553

EuroPark                         
Christer Hede, toimitusjohtaja
040 777 9666