Lehdistötiedote 2.3.2017: Sähköautojen latauspisteiden määrä kasvaa 50% kantakaupungissa: Parkkisähkö ja EuroPark yhteistyöhön

Sähköautoilun kokonaisvaltaisen palvelukonseptin tuottaja Parkkisähkö Oy ja Helsingin johtava pysäköintipalvelujen tarjoaja EuroPark Finland Oy ovat sopineet yhteistyöstä EuroParkin pysäköintihalleihin asennettavista sähköautojen latauspisteistä. Ensimmäiset latauspisteet otetaan käyttöön tänään EuroParkin P-CityForumissa, P-Elielissä ja P-Kluuvissa. Tavoitteena on lähiaikoina asentaa latauspisteitä myös muihin EuroParkin pysäköintihalleihin kysynnän mukaan.

Sähköautojen määrä tulee lähivuosina voimakkaasti kasvamaan Suomessa ja alalla toimivien yritysten palvelukonsepteja kehitetään vastaamaan kysyntää.

-Sähköautoihin liittyen puhutaan paljon muna-kana-dilemmasta, mutta meille asia on huomattavasti yksinkertaisempi. Jos sähköautojen latauspisteille on kysyntää, me vastaamme siihen, sanoo EuroPark Finland Oy:n toimitusjohtaja Christer Hede.

Maamme teillä liikkuu vuoteen 2030 mennessä noin 250 000 sähköautoa. Tavoitteen taustalla on Suomen energia- ja ilmastopaketti. Lisäksi kaikki merkittävät autovalmistajat ovat ilmaisseet aikeensa tuoda markkinoille uusia sähköautomalleja, jopa mallistoja.

-Numeraaliset tavoitteet on kirjattu eikä niitä enää kannata kyseenalaistaa. Parkkisähkö Oy:n tehtävä on kääriä hihat ja ottaa iso rooli kokonaisvaltaisena palvelukonseptin tuottajana. EuroParkin kaltaiset alan ammattilaiset näkevät nykytilanteen autoteollisuuden ohella paremmin kuin monet muut. Siksi heille on luonnollista ryhtyä juuri nyt tarjoamaan latauspalveluja asiakkailleen, toteaa Parkkisähkö Oy:n toimitusjohtaja Jiri Räsänen.

Sähköautojen määrän kasvu johtaa latauspisteiden yleistymiseen siellä missä sähköautot seisovat pidempiä aikoja. Seikka on huomioitu myös kiinteistöjen energiapisteytyksessä sekä vuonna 2019 voimaan astuvassa EU-lainsäädännössä, joka koskee kiinteistöjen ja uudisrakennusten sähköautovalmiutta (EVR, Electronic Vehicle Ready).

Vuonna 2015 sähköautojen myynti kasvoi 60%. Autojen hintojen laskiessa ja mallistojen laajentuessa myyntimäärät tulevat kasvamaan vuosi vuodelta.

 

Lisätiedot:

Parkkisähkö Oy, toimitusjohtaja Jiri Räsänen, p. 045 601 3553
EuroPark Finland Oy, toimitusjohtaja Christer Hede, p. 040 777 9666