FAQ - kysymyksiä ja vastauksia Autopaystä

1. Miten ajoneuvot tunnistetaan Autopay-järjestelmässä?

Ajoneuvojen tunnistus perustuu rekisterikilven kuvaamiseen sisään- ja ulosajon yhteydessä. Rekisterikilpi kuvataan edestä ja takaa.

2. Unohdin suorittaa pysäköintimaksun. Voinko maksaa vielä jälkikäteen ilman laskutuslisää?

Voit maksaa pysäköintimaksun 48 tunnin kuluessa pysäköinnin päättymisestä osoitteessa www.autopay.io. 48 h maksua varten ei vaadita kirjautumista/ rekisteröitymistä palveluun.

Voit myös rekisteröityä palvelun käyttäjäksi osoitteessa www.autopay.io/signup.
Lisäämällä asiakastiliisi ajoneuvosi rekisterinumeron ja maksukortin tiedot, veloitetaan tulevat pysäköintitapahtumat jatkossa automaattisesti maksukortiltasi.

Rekisteröintiä edeltäviä tai käynnissä olevaa pysäköintitapahtumaa ei veloiteta automaattisesti lisätyltä maksukortilta, vaan ne tulee suorittaa erikseen 48 h maksaminen -sivulla.

3. Olen rekisteröitynyt oma.europark.fi käyttäjäksi ja lisännyt maksukortin palveluun. Voinko pysäköidä kaikissa Autopay-kohteissa?

Kyllä voit. Veloitus tehdään automaattisesti käyttäjätiliin liitetyltä maksukortilta eikä maksuautomaatilla käyntiä vaadita. Pysäköintitapahtumat ovat tarkasteltavissa jälkikäteen asiakasportaalissa.

4. Taloudessani on useampi ajoneuvo. Voinko liittää tiliini useamman ajoneuvon?

Voit lisätä tiliisi useita ajoneuvoja. Kaikkien tiliin lisättyjen ajoneuvojen pysäköintimaksut menevät asiakastiliin liitetyltä maksukortilta. Tapahtumat ovat tarkasteltavissa ja kuitti tulostettavissa jälkikäteen oma.europark.fi -palvelusta.

5. Mitkä maksukortit toimivat palvelussa?

Voit käyttää kaikkia yleisimpiä electron, pankki- ja luottokortteja. Maksukortilla tulee olla sallittuna verkkomaksaminen, jotta kortin käyttö on mahdollista. Verkkomaksamisen voi useimmiten sallia itse kortin asetuksissa verkkopankissa tai soittamalla omaan pankkiin.

Yhdistelmäkorteissa (debit/credit) voit vaikuttaa korttia lisätessä siihen, menevätkö veloitukset pankki- vai luottopuolelta.  Amex- ja Dinersclub -kortit eivät valitettavasti tällä hetkellä toimi.

Maksaessasi pysäköintimaksun credit/debit-kortilla, voit valita maksatko ostoksesi credit- eli luotto-ominaisuudella vai debit- eli pankkikorttiominaisuudella.

Maksat pysäköintimaksusi credit-ominaisuudella, kun käytät kortin etupuolen 16 merkkiä pitkää korttinumeroa ja kortin taustapuolen allekirjoituspaneelin vierestä löytyvää kolminumeroista tarkistelukua.

Käyttäessäsi kortin kääntöpuolelta vasemmasta alakulmasta löytyvää numerosarjaa, maksat pysäköintisi debit-ominaisuudella. Ensimmäiset 16 numeroa toimivat korttinumerona ja kolme viimeistä toimivat tarkistelukuna.

6. Mitkä ovat maksutavat automaatilla?

Maksuautomaatilla voi maksaa yleisimmillä electron, pankki- ja luottokorteilla. Amex- ja Diners -kortit eivät tällä hetkellä toimi. Käteismaksumahdollisuutta ei ole automaatilla.

7. Saako automaatista kuitin?

Automaatista on mahdollista tulostaa pysäköintikuitti maksutapahtuman päätteeksi. Kuitin voi myös tilata matkapuhelimeen syöttämällä oman puhelinnumeron maksun päätteeksi.

8. Kauanko on aikaa poistua pysäköintihallista maksun jälkeen? Entä jos en poistu ajoissa?

Maksun jälkeen on 15 minuuttia aikaa ajaa ulos pysäköintialueelta. Mikäli aika ylittyy, luodaan uusi pysäköintitapahtuma, joka täytyy käydä maksamassa uudelleen maksuautomaatilla tai 48 tunnin sisällä ulosajosta osoitteessa www.autopay.io.

9. Onko Autopay-kohteissa sopimuspysäköintiä?

Sopimuspysäköintiä on osassa kohteista. Sopimuspysäköinnin tiedot ovat nähtävillä kotisivuillamme pysäköintialueen tiedoissa. Sopimustiedustelut sähköpostitse info(at)europark.fi.