AUTOPAY - helpompaa pysäköintiä!

EuroParkin Autopay-kohteessa pysäköinti on sujuvaa ja asiakasystävällistä, koska et tarvitse pysäköintilippua eikä alueella ole puomeja. Autopay-konseptimme perustuu autojen rekisterinumeroiden tunnistukseen. Rekisteritunnistus aloittaa ja lopettaa pysäköintiajan, kun ajat sisään pysäköintialueelle ja sieltä ulos. Pysäköinnin voit maksaa automaattiveloituksena, paikan päällä tai jälkikäteen – valinta on sinun.

Viisi eri tapaa maksaa pysäköinti

Pysäköinnin maksaminen onnistuu ajoneuvon rekisterinumerolla. Maksuvälineinä maksuautomaateissa, 48 h maksamisessa ja rekisteröitymisen yhteydessä käyvät Visa- ja Mastercard-maksukortit. Käteinen ei enää käy maksuvälineenä Autopay-kohteissamme.

1. Automaattiveloitus maksukortilta

Automaattiveloituksen voit ottaa käyttöön rekisteröitymällä Autopay-käyttäjäksi. Automaattiveloitus toimii kaikissa EuroParkin Autopay-kohteissa ja jatkossa sinun ei tarvitse huolehtia pysäköinnin maksamisesta paikan päällä. Voit rekisteröityä käyttäjäksi

Kuitit saat Autopay-profiilistasi: www.autopay.io. Autopay-palvelu toimii nettiselaimella.

Rekisteröityminen netissä

Mielestämme vaivattomin tapa hoitaa rekisteröinti on tehdä se osoitteessa www.autopay.io/signup. Vaikka rekisteröitymisen voi tehdä paikan päällä ennen ulosajoa kohteesta, suosittelemme rekisteröitymistä kaikessa rauhassa kotona ennen asioille lähtöä ja halliin sisäänajoa.

Kun lisäät Autopay-palveluun/profiilisi ajoneuvosi rekisterinumeron ja maksukortin, niin voit vastedes ajaa huoleti sisään ja ulos kohteesta. Pysäköintimaksu ilman lisäkuluja veloitetaan automaattisesti maksukortiltasi.

Rekisteröityminen maksuautomaatilla

Kun maksat auki olevan pysäköinnin paikan päällä maksuautomaattiin, voit samalla rekisteröityä käyttäjäksi. Seuraat vain maksuautomaatin näytön ohjeita. Saat meiltä tekstiviestin, jolla pääset viimeistelemään rekisteröitymisesi.

Huomio! Varmistathan, että rekisteröimälläsi maksukortilla on verkkomaksaminen sallittuna. Verkkomaksamisen voi useimmiten sallia itse kortin asetuksissa verkkopankissa tai soittamalla omaan pankkiin.

2. Maksa pysäköintisi maksuautomaattiin

Pysäköintimaksun voit maksaa paikan päällä automaattiin lähtiessäsi. Syötä maksuautomaattiin ajoneuvosi rekisteritunnus (muodossa ABC123) ja seuraa näytön ohjeita. Maksun yhteydessä voit myös rekisteröityä Autopay-käyttäjäksi (katso kohta 1). Maksun jälkeen sinulla on 15 minuuttia aikaa ajaa ulos.

3. Mobiilimaksu

Autopay-kohteessamme voit maksaa pysäköinnin mobiilimaksulla EasyPark tai ParkMan-älypuhelinsovelluksilla. Aloita mobiilimaksu, kun olet pysäköinyt autosi alueelle. Tarvitset pysäköinnin aloittamiseen ajoneuvosi rekisterinumeron. Ajaessasi alueelta ulos sovellus lopettaa automaattisesti pysäköinnin puolestasi. Tutustu www.easypark.fi tai www.parkman.io.

Tarkistathan, että valitset sovelluksesta oikean alueen. EasyParkin aluekoodi on näkyvillä maksuautomaatilla ja voit tarkistaa sen myös ko. kohteen tiedoista nettisivuiltamme.

4. Maksa jälkikäteen 48 tunnin sisällä ulosajosta

Voit maksaa pysäköinnin maksukortilla ilman lisäkuluja 48 tunnin sisällä siitä, kun olet ajanut ulos kohteesta netissä osoitteessa: www.autopay.ioHuomioithan, että maksukortillasi tulee olla sallittuna verkkomaksaminen, jotta kortin käyttö on mahdollista.

5. Lasku kotiin

Jos et käytä muita maksamisvaihtoehtoja, saat meiltä laskun. Silloin pysäköintimaksuun lisätään laskutuslisä 5 €, joten suosittelemme, että käytät jotain muuta vaihtoehtoa. Laskutusta varten ajoneuvon omistaja-/haltijatiedot tarkistetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta. Laskuvaihtoehto on käytössä vain niiden ajoneuvojen kohdalla, joiden haltija- ja/tai omistajatiedot on saatavilla Traficomin tietokannasta.

Tervetuloa pysäköimään Autopay-kohteeseemme!