AUTOPAY - helpompaa pysäköintiä!

  • Unohditko ostaa pysäköintilipun maksuautomaatista vai etkö muistanut laittaa sitä esille tuulilasiin?
  • Venähtikö tapaaminen ja maksamasi pysäköintiaika on kulunut jo umpeen?
  • Koetko kenties puomit hankalaksi pysäköintialueilla?

EuroParkin Autopay-pysäköintijärjestelmä poistaa turhat pysäköintihuolesi. Autopay-kohteessa pysäköinti on sujuvaa ja asiakasystävällistä, koska et tarvitse pysäköintilippua eikä alueella ole puomeja.

Autopay-konseptimme perustuu autojen rekisterinumeroiden tunnistukseen. Rekisteritunnistus aloittaa ja lopettaa pysäköintiajan, kun ajat sisään pysäköintialueelle ja sieltä ulos. Mikä parasta, voit itse valita sinulle sopivimman maksutavan viidestä eri vaihtoehdosta.

Voit maksaa pysäköinnin Autopay-kohteissamme seuraavilla tavoilla

Pysäköinnin maksaminen onnistuu ajoneuvon rekisterinumerolla. Maksuvälineinä maksuautomaateissa, 48 h maksamisessa ja rekisteröitymisen yhteydessä käyvät Visa- ja Mastercard-maksukortit.


1. Maksa pysäköintisi ennen ulosajoa maksuautomaattiin
Pysäköintimaksun voit suorittaa maksuautomaattiin lähtiessäsi. Syötä maksuautomaattiin autosi rekisteritunnus (muodossa ABC123), seuraa näytön ohjeita ja maksa pysäköinti. Maksun yhteydessä voit rekisteröityä Autopay-käyttäjäksi (katso kohta 3). Autopay-maksuautomaatissamme käy maksuvälineenä Visa- ja Mastercard-maksukortit (ei käteinen raha).              Maksun jälkeen sinulla on 15 minuuttia aikaa ajaa ulos.

2. Autopay 48 h -maksaminen
Voit maksaa pysäköinnin maksukortilla 48 tunnin sisällä ulosajosta ilman lisäkuluja nettisivuillamme osoitteessa: autopay.io
Huom.! Maksukortilla tulee olla sallittuna verkkomaksaminen, jotta kortin käyttö on mahdollista. Verkkomaksamisen voi useimmiten sallia itse kortin asetuksissa verkkopankissa tai soittamalla omaan pankkiin.

3. Automaattinen veloitus maksukortilta
Voit rekisteröityä Autopay-käyttäjäksi joko maksuautomaatilla tai osoitteessa autopay.io. Rekisteröitymällä voit jatkossa pysäköidä mihin tahansa Autopay-kohteeseemme ja tulevat pysäköintimaksusi veloitetaan automaattisesti maksukortiltasi. Jatkossa sinun ei tarvitse huolehtia pysäköintimaksun suorittamisesta joko maksuautomaattiin tai mobiilisti paikan päällä. Huom.! Varmistathan myös, että rekisteröimälläsi maksukortilla on verkkomaksaminen sallittuna.

4. Mobiilimaksu
Autopay-kohteessamme voit maksaa pysäköinnin mobiilimaksulla EasyPark tai ParkMan-älypuhelinsovelluksilla. Aloita mobiilimaksu, kun olet pysäköinyt autosi alueelle. Tarvitset pysäköinnin aloittamiseen ajoneuvosi rekisterinumeron. Ajaessasi alueelta ulos sovellus lopettaa automaattisesti pysäköinnin puolestasi.Tutustu www.easypark.fi tai www.parkman.fi

5. Lasku kotiin
Lähetämme laskun postitse kotiisi toteutuneen pysäköintiajan mukaan, mikäli et ole maksanut pysäköintiä millään yllä mainituista maksutavoista (kohdat 1-4). Lisäämme laskuun laskutuslisän 5 €. Laskutusta varten ajoneuvon omistaja-/haltijatiedot tarkistetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta. Laskuvaihtoehto on käytössä vain niiden ajoneuvojen kohdalla, joiden haltija- ja/tai omistajatiedot on saatavilla Traficomin tietokannasta.

Tervetuloa pysäköimään Autopay-kohteeseemme!